By - admin

Samsung S9 senaste lanseringen i mobilvärlden

Det är såklart alltid kul att följa de stora tillverkarna när de ska lansera en ny mobil eller platta. I och med den allt hårdare konkurrensen, och kunder som blir mindre och mindre lojala och istället väljer den mobil som för tillfället är bäst – oavsett vilket märke det är, har både Apple och Samsung de senaste åren spetsat till sina nya produkter rejält. Och i och med att nya produkter kommer kan man också räkna med mängder av nya abonnemang och reklamkampanjer designade att dra dig in i köphetsen och få dig att byta ut din gamla mobil mot en splitterny. Frågan är bara – är S9 tillräckligt bra för att du ska byta?

S9 är såklart en fortsättning i Samsungs kanske mest populära serie, och priset ligger just nu på mellan 7000 – 8000 kronor, beroende på vart du köper den och vilket paket du väljer. Om du kör en variant där du betalar av mobilen samtidigt som den månatliga abonnemangskostnaden blir det lite billigare, men ibland kan det vara skönt att köpa ut mobilen direkt också. Det som de flesta funderar på är ifall den här uppgraderingen är tillräckligt nyskapande för att den som redan sitter på en S8 ska bry sig om att byta. Vi har kikat lite närmare på den nya modellen, för att se vad som döljer sig bakom all reklam och fina betyg.

Det första man ska komma ihåg är att den som hade svårt för Samsungs förra modell antagligen inte heller kommer att tycka om den nya, eftersom skillnaderna inte är så stora att de ger ett helt annat intryck. Mycket kommer att kännas igen från tidigare modeller, på gott och ont, men det som S9 har lyckats med är att förfina och utveckla det som var bra, och fixa till det som inte fungerade tidigare. Till exempel är kameran mycket bättre på S9, eftersom den har en variabel bländare, vilket innebär att den kan släppa in mycket ljus när du vill ta kort i mörka miljöer, och samtidigt förhindrar att de bilder du tar i till exempel solljus blir disiga och otydliga.

En annan positiv sak med S9 är att den har ett bättre chip än tidigare modeller. Nu pratar vi ett Exynos 9810 chip, som är det bästa någonsin från Samsung. Detta lilla chip förbättrar prestandan med ungefär 20 % jämfört med tidigare, vilket är ett rejält kliv framåt, och bra för dig som gillar att ha mycket appar igång samtidigt på mobilen – du kommer knappast att behöva hålla på att starta om och svära över en hackande telefon med detta chip.