By - admin

Köp lägenhet för Bitcoin eller Ethereum

Staden som aldrig sover, kulturens huvudstad i västvärlden, the big apple – ja, det är såklart New York vi talar om. En stad som inte bara har stort utbud när det kommer till restauranger, musikaler och kultur, utan också vad gäller boende. Här kan du hitta allt från små hål i väggen till grandiosa våningar med utsikt över Central Park, allt beroende på hur mycket pengar du har på kontot. Numera kan du dessutom hitta boende i New York genom din krypto-valuta. Det har nämligen Claudio Guazzoni de Zanett sett till, en välkänd investerare inom IT-världen.

Det handlar inte om något fattigmanshus direkt, det här är ett så kallat townhouse, alltså en våning som ligger högst uppe i huset och oftast täcker hela våningen, som ska säljas. Den här våningen har redan varit i tidningarna en omgång i mars förra året, när det uppdagades att Zanett, tillsammans med sin fru, hade hyrt ut våningen under korta perioder genom nätet. Det här är olagligt i New York, man måste hyra ut sin bostad i andra hand på mer än en månad för att komma på rätt sida lagen, och paret fick snällt lägga ner sin verksamhet. Nu kan man alltså få hela rubbet för sig själv – om man har 45 miljoner i krypto-valuta, alltså.

Man kan också köpa lägenheten för “vanliga pengar”, då behöver man betala ungefär 30 miljoner dollar. Zanett har sagt att det kommer gå bra för köparna att betala i tre olika valutor – Bitcoin, Ethereum eller Ripple, och anledningen till att det är så pass mycket dyrare i krypto är att marknaden där är mer instabil och att han kan förlora ganska mycket pengar på en svängande marknad. Det är trots allt fortfarande säkrare att göra sina investeringar med pengar, men det faktum att det finns möjlighet att betala i krypto innebär att det här är en affär som dels drar uppmärksamhet till alternativa valutor – och dels bevisar att det faktiskt funkar att göra traditionella investeringar på nya sätt.

Än så länge är det inte direkt mainstream att erbjuda möjlig betalning genom till exempel Bitcoin, men det har hänt några gånger tidigare. En ö i Karibien listades under förra året för 570 Bitcoins, och det har hittills funnits möjligheter att göra fastighetsköp med Bitcoin på fem olika städer i världen; Miami, Dubai, New York, Lake Tahoe och Bali. Som det verkar just nu har trenden inte hunnit ta sig till Europa, men för den som har tänkt sig ett extrahus i USA är det här perfekta nyheter. Frågan är hur dyr just den här lägenheten kommer att bli, det är trots allt en väldigt attraktiv våning i stadsdelen Upper East Side, vilket på senare år blivit väldigt populärt bland New Yorks lite yngre invånare.