By - admin

iPhone 12 stormar in

Att vänta på en ny iPhone är lite som att se fram emot julfirandet med en Casino Julkalender, Kalle Anka, julskinka och härliga julklappar. Men är det egentligen rätt att redan vänta sig en ny modell? iPhone 11 har precis släppts ut, men heta rykten går om att det nya året kommer att överraska oss med ännu en splitterny iPhone. I nummerordning blir den alltså den 12:e modellen. 2020 kommer att innebära stora förändringar i telefonbranschen med coolare modeller, bättre funktioner och snyggare design.

Vilka funktioner kan du då vänta dig? Hur mycket bättre blir den och vilka finesser kommer den att locka med? Läs gärna vidare för att få reda på de heta ryktena och nyheterna om iPhone 12.

iPhone 12 och dess funktioner

Bättre, men inte större – så kommer nya iPhone att vara. Apple kommer nämligen att släppa ut flera varianter av iPhone 12. Detta innebär både större och mindre modeller.

Så här ser funktionerna ut:

  •         5.4″, 6.7″, och 6.1″ storlekar
  •         3D kamera med laser
  •         OLED display
  •         Stöd för 5G – uppkoppling
  •         Fräsch design
  •         Fingeravtrycksläsare
  •         Längre batteritid
  •         A14 chip

iPhone 12 dyrare än iPhone 11?

Nej, enligt rapporterna kommer inte iPhone 12 att vara dyrare än iPhone 11. Priserna under 2020 kommer att hålla samma nivå, vilket är fantastiskt bra med tanke på att nya modellen kommer att ha en metallram och stöd för en 5G-uppkoppling.

Frågan är hur Apple kommer att kunna hålla samma pris trots alla förbättringar. Företaget räknar med en nedskärning av nuvarande kostnader, då en del av komponenterna kommer att tillverkas för egen maskin.

Fingeravtrycksläsaren på nya iPhone 12

Även nästa modell av iphone kommer att ha en fingeravtrycksläsare. Det är något som uppskattas då det ger fler möjligheter att välja hur du vill låsa upp din skärm och trygga dina appar. Det säg att sensorerna kommer att vara desamma som redan finns i Samsung Galaxy S10 och Galaxy Note 10.

Många idag väljer att använda ansiktsigenkänning, medan andra föredrar fingeravtrycksläsaren. Därför bör inte den ena ersätta den andra. Med andra ord kommer de nya iPhone ägarna att kunna välja mellan Touch ID eller Face ID när de loggar in.

En längre batteritid

Nya batterimodulerna för iPhone 12 sägs ta mindre plats jämfört med de nuvarande. Detta betyder mer fritt utrymme samtidigt som den nya tekniken levererar batterier med högre kapacitet. Detta i sin tur leder direkt till en längre batteritid, vilket ingen kommer klaga på.

Som sagt kommer iPhone 12 att ha stöd för en 5G uppkoppling vilket kommer att kräva mer resurser från telefonen. För att stödja den funktionen behöver batterierna ha större kapacitet om de även ska ha längre batteritid. Vi får se hur de klarar den utmaningen.

 iPhone 12 sägs vara ett faktum med klara förbättringar och riktigt spännande funktioner. Det återstår att se hur dess uppföljande blir. Inget är säkert men det vore inte oväntad om ännu en ny modell introduceras under 2021.