By - admin

De dyraste laptoparna på marknaden just nu

Det finns flera olika anledningar till att hålla koll på vilka datorer som just nu är dyrast. Det kan vara att du väntar på en uppdatering på en gammal modell, som du vet kommer vara svindyr när den väl kommer ut på marknaden, det kan handla om att du är helt enkelt nyfiken på vad den dyraste laptopen kostar eller så kan det vara ett bra sätt att hålla koll på vilka modeller som just nu ligger i topp – och som antagligen kommer sjunka i pris inom några år. Och vi förstår. De flesta av våra vänner är intresserade av det och vi fortsätter att informera dem om vilken dator som kommer att bli dyr och vilken som inte är det. Det är helt naturligt att leta efter saker som är av intresse för oss; precis som ett Queen-fan skulle leta efter ett ställe att se Queen-filmen, eller ett fotbollsfan skulle leta efter ett betsson bonus. Vilken baktanke du än har finns vi här för att ge dig en uppdaterad lista på de tre datorer som just nu är dyrast i världen.

Apple MacBook Pro 2015

Det är knappast en överraskning att Apple ligger med på listan över de absolut dyraste laptoparna, det här är ett företag som ständigt håller sig i den övre kanten på prisklasserna, och med den efterfrågan som finns efter deras produkter är det inte konstigt att priserna nästan aldrig sjunker ner till konkurrenternas. De har råd att vara dyra, helt enkelt. En av deras absolut dyraste modeller just nu är den MacBook Pro som kommer från 2015, det tekniska namnet för modellen är MJLT2LL/A, den kostar just nu runt 19 000 svenska kronor.

En stor anledning till att priset är så högt är minnet, den kan hålla 16 GB i sitt ram, vilket är högt med Apple-standard. Dessutom har den ett långt batteriliv, vilket är utmärkande för just Mac. Ett Intel Iris Pro grafikkort gör att upplösningen när det kommer till bilder och 3D-spel är fantastisk, vilket är perfekt för alla som vill streama film och TV via sin dator.

Microsoft Surface 2

Microsoft Surface Book 2 ligger just nu på saftiga 27 000 kronor, och är en del i det nya Microsoft-tänk som lägger fokus på ett optimiserat operativsystem, som får ut så många olika funktioner av datorn som möjligt. En uppdatering är att kylningen i datorn sker utan fläkt, och två batterier ger dig upp till 17 timmars liv, vilket gör den här datorn perfekt för den som vill slippa ta med sig laddaren till jobbet eller plugget, men ändå vill ha en Microsoft laptop. Det som också talar för den här modellen är det faktum att den kan göras om till en platta, och därigenom användas som en ritplatta, det är bara att använda pennan för att börja rita.

Eluktronics Pro-X

Det är nog ganska många som inte känner igen det här produktnamnet, men faktum är att den här tillverkaren snabbt kan bli en seriös utmanare till både Apple och Microsoft. Den här Pro-X VR Ready modellen har 64 GB i ram och en skärm med 1070 färg-display. Det här gör att du enkelt kan köra många olika program samtidigt, och du kan öka säkerheten på datorn genom att köra fingertopps-läsare som lås. Det minus vi kan hitta med just den här modellen är att batteritiden ligger på futtiga sex timmar, men å andra sidan kan det vara värt att ta med sig laddaren när man får så här hög prestanda på sin laptop. Den här datorn kostar i nuläget 14 000 kronor, vilket gör den till den billigaste investeringen av alla tre. Vem vet, det kanske ger ännu högre status att köpa Eluktronics i framtiden än vad Apple ger idag. Det kan vara värt ett försök!