By - admin

Lär dig allt om den nya Intel processorn

Ingenting kan kännas så förvirrande som detaljerna kring en ny processor, och den nya från Intel är knappast något undantag. Det finns mycket att reda ut kring dessa, särskilt om du som användare vill ha någorlunda koll på vad som faktiskt pågår i din dator när du kickar igång den, eller om du funderar på att uppgradera din laptop till en ny med en åttonde generationens processor. Vi kan inte lova att du kommer vara expert efter att ha läst vår lista, men du kommer vara ett stort steg närmare.

Vilka datorer kommer att få uppgraderingarna?

Det här är lite olika beroende på typen av laptop. De processorer som har låga CPU’s kommer knappast att hamna i de smalare modellerna, eftersom de har en högre TDP, som inte skulle passa bra i dem. Det har faktiskt inte kommit några exakta uppgifter på vilka modeller som kan se fram emot just den här typen av processor, men vårt bästa förslag skulle vara en modell som Macbook Pro från Apple eller kanske en XPS 13 från Dell.  

Den H-serie som kommer att komma passar sig bra för datorer som är ämnade för spel, och andra med lite mer krävande program. Tänk de lite större datorerna, där mer prestanda kan packas under huven. Att den har en högre TDP innebär bland annat att chippet kan göra flera saker samtidigt, vilket gör att datorn generellt blir snabbare på att utföra uppgifter – vilket såklart är viktigt när du ska spela ett tyngre spel och samtidigt vill kunna ha andra funktioner på datorn igång.

vPro teknologi finns inbyggt

Det här är en annan förändring som kommer med både H-serien och M-serien på de nya processorerna, den så kallade Inte vPro-tekniken. Detta ger möjligheten för bättre support, eftersom den underlättar för övertagning av datorn externt. Många användare föredrar att inte ha den här funktionen, eftersom de känner att risken är större att datorn kan hackas, men med Intels säkerhetsarbete är det här inte en särskilt stor risk.

20 % snabbare prestanda utlovas

Det man helst vill veta om en ny processor på marknaden är vilken faktisk skillnad mot tidigare modeller som kommer att ske. Med dessa nya från Intel kan man, i alla fall genom flera tester som har körts, se att det kommer bli ungefär en femtedel snabbare bearbetning jämfört med den sjunde generationen. Det här är såklart ett klart steg framåt, oavsett vad du vill använda din dator till. Har du lite tid över rekommenderar vi att du sätter dig in i processorerna lite extra, så att du inte känner dig helt utan kött på benen när du väl står och ska välja en ny dator i affären, se till att välja en processor som passar till de aktiviteter du ska ha datorn till.