By - admin

Det gäller att hålla ett öga på Marissa Mayer

Marissa Mayer är välkänd i IT-sammanhang som kvinnan som stod bakom många av Yahoos framgångar, och som fram till förra året fortfarande var företagets VD. Hon hade, om hon hade velat, kunnat pensionera sig för länge sedan, speciellt med den fallskärm hon fick när hon slutade, men istället har hon startat upp ett nytt projekt – som det definitivt är värt att hålla ögonen på.

Hitta till Lumi Labs

Lumi Labs är det senaste projektet från Mayer, som förutom att vara VD på Yahoo dessutom var den första kvinnliga ingenjören på Google. Hon presenterade detta nya teknikbolag på Twitter, och sedan dess har snacket gått varmt i IT-världen. Än så länge har det inte kommit någon närmare förklaring på vad det är som ska ske annat än att det är ett “litet labb vi jobbat på”, en presentation Mayer gav i en intervju med New York Times.

Vi kan dock läsa oss till att det handlar bland annat om AI-utrymme på nätet och konsumentmedia online. Detta innebär inte bara ett skifte i Mayers personliga karriär, men är också ett tecken på att experter inom fältet tror att det finns pengar att tjäna genom att lösa mediebranschens pågående problem online.

Vad den här nya tjänsten än kommer att innebära är det värt att notera att samarbetspartnern Mayer har valt är också han kvalificerad att mjölka guld ur nätet. Enrique Munoz Torres, som tidigare har varit ansvarig för reklam på Yahoo och dessutom har ett förflutet på Google, har tillsammans med Mayer redan tagit emot en hel drös med erbjudanden om jobb kopplade till Lumi Labs.

Kan vara ett sätt att komma tillbaka till toppen

Även om hennes CV ser imponerande ut på papper finns det säkert en hel del revanschlust i Mayer efter att hon slutade på Yahoo förra året. I och med försäljningen av företaget till Verizon hade Mayer nått slutet på den delen av hennes karriär som säkerligen var planerad att vara den bästa. Trots stora insatser kunde inget rädda Yahoo, som var på nedgång redan när Mayer kom till rodret. Förhoppningsvis blir Lumi Labs ett sätt för Mayer att återuppta sitt rykte som en innovativ kraft inom IT-världen.

Oavsett vad som händer i framtiden vet vi med oss att om en hemsida startas upp av kända personer inom branschen, och designen är väldigt enkel och ganska intetsägande, då är det definitivt något som kokar därunder. Det är ju trots allt så Google fick sin start, en gång för länge sedan.