By - admin

Apple Watch 3 kan nu kopplas med LTE

Den senaste versionen av Apple Watch-serien är trean, och den kom redan i höstas. Anledningen till att vi plockar upp ännu en nyhet om den är det faktum att man numera kan köpa en nyare version av tredje generationen, som genom stöd av LTE-teknik kan göra din klocka kapabel till att ringa och ta emot samtal, skicka meddelanden och till och med lyssna på musik. Du behöver inte ens ha en koppling till din telefon längre, denna Apple Watch fungerar helt på egen hand.

En ny uppdatering på en av världens mest populära klockor

Fast Apple Watch bara har funnits på marknaden sedan 2015 har den redan tagit över mycket av marknadsandelarna från mer etablerade märken. Den andra versionen av klockan kom ut 2016, och året därpå kom den senaste versionen, Apple Watch Series 3. I år har det än så länge inte kommit ut en helt ny version, men däremot finns det en uppdatering som helt klart är värd att köpa, även för dig som redan har en trea. Denna uppdatering är ett steg i Apples arbete att få varje enhet att fungera på egna ben – tidigare har det krävts en uppkoppling mot en iPhone för att göra många av de saker som klockan numera klarar av själv.

Många nya funktioner i LTE-modellen

Hälsosammare användning

Alla som tidigare har tyckt att klockan varit ett bra komplement till träningen kommer att kunna utforska nya funktioner som säkerligen kommer att komma till användning. Bland annat kan man numera använda klockan till att köra intensiva intervaller, man kan också använda sig av en barometrisk höjdmätare, som ger bättre mätningar under träningspasset. Den nya Apple Watch är dessutom vattentålig ner på 50 meters djup, och kommer att börja pipa om din puls går över 120 slag i minuten – ifall du inte rör på dig.

Snabbare än tidigare

Den processor som används i Apple Watch 3 är definitivt kraftfullare än sina föregångare, den är dels tvåkärnig och dels har den ett trådlöst chip. Detta innebär att uppdateringen är ungefär 70 % snabbare vid användning än tvåan var.

Bättre batteritid

Detta är såklart alltid beroende på vad du använder din Apple Watch till, men om du inte drar igång de mer krävande funktionerna så kan du ha igång klockan i 18 timmar utan att behöva ladda. Tänk på att med “krävande funktioner” menar vi bland annat de som är kopplade till träning och gps.

LTE med undantag

Det som är mest populärt med uppdateringen är uppkopplingen till LTE som nu är möjlig, vilket innebär att du kan ringa och sms:a utan att behöva gå via en iPhone. Än så länge är det dock bara Tre som säljer Apple Watch 3 med LTE-stöd, så alla ni med andra abonnemang får vänta lite tills uppdateringen kommer.